week 9 zwanger

9 weken zwanger

gewicht – 2 gram
lengte – 2,3 cm
je baby is zo groot als een druif

9 weken zwanger – je baby

Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen… Hé, je zult het nog niet voelen, maar die kleine druif kan het al wel. Of nou ja, alle benodigde lichaamsdelen zijn aanwezig.

Een druif met knieën, picture that

Je baby heeft zelfs al oogleden. Die bijven tot de 7e maand dicht. Logisch, zoveel is er ook niet te zien in jouw donkere baarmoeder. Nog een mijlpaal: vanaf nu is je baby geen embryo meer, maar een foetus.

9 weken zwanger – over jou

Het gaat vaak over wat je niet mag eten. Wij vertellen je liever wat je allemaal wel mag eten.

Hallo, hallo?

Tijd voor de echooooo. Hartstikke leuk natuurlijk, om naar die mini te kijken. Maar je kunt er ook voor kiezen om geen echo te doen.

Eet jij vegan?

Dat kan ook prima tijdens je zwangerschap. Je moet wel, net als iedere zwangere, erop letten dat je al je voedingstoffen binnenkrijgt. Hier lees je meer over zwanger en vegan.

To do in week 9

Rustig aan

Je bent nog redelijk pril zwanger. Daarom willen veel vrouwen op volle kracht door. Please don’t. Als die mini er straks is denk je: ‘Oh, al dat harde werken of m’n best doen om overal bij te zijn… Had ik maar wat meer rust genomen.’ Lief zijn dus.

 Must read voor je partner – of niet….

Misschien heb je het cliché al liggen thuis of zelfs zelf gekocht: het boek Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Mijn man en ik hebben erom gelachen en vooral de regel de zwangere vrouw heeft altijd gelijk, ook als ze ongelijk heeft toegepast. Maar uiteindelijk had mijn man meer aan de tips van de verloskundige en onze Hypnobirthing cursus.

Er is ook een praktischer boek: Aanpakken voor aanstaande vaders. Ontwikkeld door een mannelijke verloskundige met praktische tips voor de zwangerschap, bevalling en je kraamtijd.

nieuwsbrief 40 weken tips die je niet wil missen
instagram
facebook
zwangerskalender
over poppy to pumpkin