week 7 zwanger

7 weken zwanger

gewicht – 0,5 gram
lengte – 1,3 cm
je baby is zo groot als een bosbes

7 weken zwanger – je baby

Je baby groeit als een malle: 1 mm per dag. Dat lijkt niet veel, maar hè: van maanzaadje naar bosbes in 4 weken is niet niks. Go baby!

Het hoofd van je baby heeft al ogen, een mond en zelfs een neus mét neusgaten. Ook de armpjes zijn nu zichtbaar, dus geef je mini in gedachten een dikke knuffel. 

7 weken zwanger – over jou

Misschien verlies je wat bloed. Dat is spannend, maar ‘t is niet altijd slecht nieuws. Het kan een innestelingsbloeding zijn. Of een contactbloeding, bijvoorbeeld na het vrijen. Je baarmoedermond is extra goed doorbloed, waardoor er een bloedvaatje kan springen.

Als je buikpijn hebt, vaker bloed of meer dan een druppeltje verliest, neem dan contact op met je verloskundige of huisarts.

Ik wil mijn baby nu wel eens zien!

Dat snap ik helemaal. Maar een vroege echo is een medisch hulpmiddel . Als je eerder een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebt gehad bijvoorbeeld. Anders nog even geduld tot week 10-13.

Een vroege echo is vaak vaginaal. Ehm ja, van binnen dus. Voor een gewone echo aan de buitenkant van je buik is je baby nog te klein.

Overal lees je wat je nu niet mag eten

Wij hebben het liever over wat je allemaal wel mag eten als je zwanger bent. Voedingsstoffen die jij en je baby echt goed kunnen gebruiken. We zetten er 10 voor je op een rij.

To do in week 7

Kinderopvang regelen

Ja het is ongelooflijk hè, maar zeker als je in de stad woont is het verstandig om alvast opvang voor die bosbes te regelen. Je aanstaande opvang is één van de eerste die weet dat je zwanger bent.

Nog geen idee wat je wil? Hier lees je de voor- en nadelen van verschillende soorten opvang. Van opa en oma tot gastouder. Wil je weten waar je op moet letten? Lees dan snel onze checklist kinderopvang kiezen.

Kraamzorg regelen

En nog zo één. De baby is pas net gemaakt of je moet al aan kraamzorg denken. Zelfstandige kraamverzorgsters zijn vaak erg populair. Ik belde die van mij in week 8 en dat was net op tijd. Een kraamverzorgster vinden die bij je past? Dat doe je zo.

Begin een dagboek

Naast al dat geregel ook nog wat leuks voor jezelf. Koop een mooi notitieboek en schrijf elke dag of week kort op hoe het met je gaat. Wat je voelt, waar je over nadenkt. En ook over de mijlpalen, zoals de eerste echo. Al zijn het maar 3 regels, je zult zien dat je die details snel vergeet.

Pssst… een handige tip

Het verschilt per vrouw, maar het kan zijn dat je lijf al echt verandert. Je baby is nog inimini, maar je buik zwelt al wat op en je borsten worden groter. Liever nog geen positiekleding aan? Kies voor broeken met elastiek of houd je jeans dicht met een elastiekje door je knoopsgat en om je knoop. Heeft je buik net wat meer ruimte.

Oh en deze truc kan ook met je bh: bij bijvoorbeeld Hunkemöller koop je bh-verlengers. Heb je ineens een paar centimeter extra lucht. Pfoe!

nieuwsbrief 40 weken tips die je niet wil missen
instagram
facebook
zwangerskalender
over poppy to pumpkin