week 36 zwanger

36 weken zwanger

gewicht – 1900-2600 gram
lengte – 43-47 cm
je baby is zo groot als een kokosnoot

36 weken zwanger – je baby

Oef, het wordt inmiddels een beetje druk in je buik. Daarom liggen de meeste baby’s nu met hun hoofd in je bekken, zo is er het meeste plek.

36 weken zwanger – over jou

Als je mini ingedaald is scheelt dat ook weer wat voor jou. Je hebt dan meestal meer lucht en minder maagzuur. Het is niet alleen maar feest, de meeste vrouwen waggelen vanaf nu. Niet gek, met dat hoofdje in je bekken.

Als je al meer kinderen hebt, daalt je mini vaak later in. Je buikspieren zijn soepeler en je baby heeft daarom nog meer plek in je buik.

Want to know – over dat eeuwige geniet ervan

Geniet van je verlof, they said, it will be fun they said. Gek word je er soms van. I know, want genieten is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Als je moe bent of veel klachten hebt, tel je de dagen vast af. Probeer te ontspannen en te doen waar jij je fijn bij voelt.

Dutjes, urenlang Netflixen of nog wat moois –online- shoppen voor je mini. Alles mag. Hier lees je 5 tips om lief te zijn voor jezelf tijdens je zwangerschap, voor als je ‘t echt ff niet meer weet.

Je tijd is nu nog van jou, tenzij je al een kind hebt rondrennen. Aarzel dan niet om hulp in te schakelen. Misschien wil iemand je kind voor je uitlaten, een dag oppassen of even een boodschap halen.

To do in week 36

Kleine wasjes…

Jaaaa, heb jij de babykleren al gewassen? Zelf ben ik totaal geen huisvrouw, maar die kleine maatjes aan de waslijn hangen vond ik wel heel leuk. De babyhuid is supergevoelig . Kies daarom voor een natuurlijk wasmiddel en gebruik geen wasverzachter. In wasverzachter zitten geur- en kleurstoffen die irriteren.

Shoppen, shoppen, shoppen

Het favoriete tijdverdrijf van veel zwangere vrouwen. Tijdens slapeloze nachten, vanaf de bank of snel nog even in real life in de stad. Maar wist je dat je mini straks in no time uit al die schattige maat 50/56 outfits groeit?

Totdat kinderen 2 jaar worden, doorlopen ze 8 maten. En in al die maten koop je rompers, broeken, shirts, truien… Nou ja, een he-le-boel kleding dus. Wist je dat je kinderkleding ook kunt huren bij Hulaaloop? Slim!

Pak je vluchttas in

Over die vluchttas. Ik vind dat zo’n naar woord. Het klinkt ook veel spannender dan het eigenlijk is. In je vluchtas of koffer stop je de spullen die je mee wil nemen als je in het ziekenhuis bevalt. Ik vond het fijn om m’n vluchttas met veel aandacht in te pakken. Dat was ook mentale voorbereiding en ik had wat te doen.

Er zijn lange checklijsten voor. Maar bedenk vooral dat alles wat je écht nodig hebt je nooit kunt vergeten: jouw lijf en je baby. That’s it.

Checklist belangrijke telefoonnummers

Verzamel alle telefoonnummers die je rond de bevalling nodig hebt. Denk aan je verloskundige, het ziekenhuis, de kraamzorg en de taxi. Mijn tip: zet ze meteen in je telefoon en vraag je partner hetzelfde te doen. Hoef je daar niet meer over na te denken.

nieuwsbrief 40 weken tips die je niet wil missen
instagram
facebook
zwangerskalender
over poppy to pumpkin