week 26 zwanger

26 weken zwanger

gewicht – 660-1.000 gram
lengte – 34-37 cm
je baby is zo groot als een rode kool

26 weken zwanger – je baby

Open your eyes. Ja, echt. Rond week 26 gaan de ogen van je mini open. Series netflixen ziet er voorlopig niet in: voorlopig ziet ‘ie alleen grote contrasten en dat is zelfs in de eerste weken na de geboorte zo.

Bounce baby, bounce

Die kriebels en plopjes veranderen in gestomp en getrappel. Bijzonder hè? Vooral omdat jij de enige bent die het voelt. Ik moest regelmatig lachen om dat gekeet in m’n buik.

26 weken zwanger – over jou

Relax! Echt. Want stress is nooit goed, maar zeker niet als je zwanger bent. Als je stress voelt kunnen je bloedvaten verkrampen. Ook die in de placenta. Dat is niet fijn voor die mini in je buik. Het kan zelfs een groeiachterstand veroorzaken.

Voel je je rot of heb je stress?

Bespreek het met je partner, familie of een vriendin. Ook je verloskundige kan je hierbij helpen en trek ook op je werk aan de bel als het nodig is.

Vind je het moeilijk om rustiger aan te doen? Je bent niet de enige. Maar echt: het is ok. Je bent een mens aan het bouwen, you rock! Eenvoudig je stresslevel verlagen? Werk minder, rust meer en doe dingen waar jij van ontspant. Het is een must als je zwanger bent.

Want to know – waarom moet ik meer scheten laten?

Sorry, dat wordt alleen nog maar erger. Ja, nog erger ja. Goed om te eten: you can’t help it:

  • je spijsvertering is trager, waardoor je meer gas verzamelt in je lijf
  • dat gas moet eruit: boeren of scheten
  • omdat je baby groeit, hebben je organen steeds minder plek
  • doordat je lijf meer progesteron aanmaakt worden je spieren slapper. Dus als je een scheet probeert tegen te houden, lukt dat niet altijd

To do in week 26

Cursus babykamer inrichten les 7: het matras

Honderden of wel meer dan duizend euro geef je uit aan de kinderwagen. En de babykamer. Oja, dan heb je ook nog een matras nodig. Even kijken waar je die goedkoop kunt krijgen. Ho stop! Dat is niet zo slim. Hier lees je binnenkort waarom het matras het belangrijkste onderdeel van de babykamer is.

Pretecho

Jouw mini past nu nog op één foto. Dus als je een pretecho wil doen: dit is het moment. Later kan natuurlijk ook, maar dan zie je op de foto’s details van je baby. Trouwens, je kunt er ook bewust voor kiezen om zo min mogelijk of zelfs geen echo’s te laten doen.

nieuwsbrief 40 weken tips die je niet wil missen
instagram
facebook
zwangerskalender
over poppy to pumpkin