week 24 zwanger

24 weken zwanger

gewicht – 430-600 gram
lengte – 28-30 cm
je baby is zo groot als een aubergine

24 weken zwanger – je baby

Superbijzonder: na 24 weken is je baby levensvatbaar. Maar we hopen dat je mini nog lekker lang in jouw buik blijft. Iedere week wordt ie groter en sterker. Dit is ‘t begin van de spekkies. Vanaf nu komt er elke week wat babyvet bij.

Hou vast

Je baby kan steeds beter dingen vastpakken. De navelstreng bijvoorbeeld. Dat kan geen kwaad hoor: dichtknijpen is onmogelijk.

Weet je nog dat je mini jouw stem nu al kan horen?

Dat geldt ook voor andere geluiden. Zoals je hond die blaft of kat die mauwt. Of bepaalde muziek die je veel luistert. Het kan zijn dat je mini er straks rustig van wordt, omdat het herkenbaar is. Choose wisely dus. Je moet die liedjes misschien langer aanhoren dan je lief is.

24 weken zwanger – over jou

Voel je een drukkende pijn boven je maag? Ai, dan heb je last van brandend maagzuur. Niet zo gek: door die groeiende aubergine komt je maag in de knel.

Grijp niet meteen naar heftige pillen en drankjes

Kijk eerst naar je eetgewoontes. Eet bijvoorbeeld niet teveel in één keer en eet niet te vet. Ook drinken met prik, koffie en sinaasappelsap kunnen het erger maken.

To do in week 24

Cursus babykamer inrichten les 5: meubels

De basis van je duurzame babykamer is af: vloer, behang en verf. Yes. Tijd om de kamer in te richten.

Het is wel fijn als de meubels veilig zijn. Hier lees je waar je op kunt letten bij het uitkiezen van duurzame meubels voor de babykamer.

nieuwsbrief 40 weken tips die je niet wil missen
instagram
facebook
zwangerskalender
over poppy to pumpkin