week 20 zwanger

20 weken zwanger

gewicht – 300 gram
lengte – 25,6 cm
je baby is zo groot als een mango

20 weken zwanger – je baby

Oh wow, jullie zijn op de helft.

Als je denkt: wow, die mini groeit ineens wel heel erg snel? Vanaf deze week tellen ook de benen mee in de lengte. Hiervoor werd de lengte gemeten van stuit tot kruin. Vandaar van 15,3 tot 25,6 centimeter in 1 week.

20 weken zwanger – over jou

Waarschijnlijk heb je deze week een 20-wekenecho. Best spannend – het is een medisch onderzoek, bedoelt om eventuele afwijkingen op te sporen. Een echo is trouwens niet verplicht, je kunt er ook voor kiezen om het niet te doen.

Not so nice – kramp in je benen

Aiaiai…. Schiet bij jou ook regelmatig de kramp in je kuiten? Strek je been en beweeg je tenen richting je hoofd. Voor het slapen een ronde wandelen kan helpen.

Of neem wat magnesium – dat helpt je te ontspannen. Ja, ook voor je kuitspieren. Magnesium wordt het beste opgenomen via je huid. Haal dus een spray bij de natuurwinkel of neem een voetenbad met magnesiumvlokken. Relaxed.

Krijg jij alle voedingstoffen binnen?

In dit handige overzichtsartikel lees je alles over zwanger & voeding.

To do in week 20

Beginnen met de babykamer

Ja, deze week beginnen de meeste ouders met de babykamer. Of heb jij stiekem al weken een Pinterest-bord klaar staan? No shame, is toch ook heerlijk om iets moois voor je baby te maken.

Ready? Volg dan onze cursus babykamer inrichten. Stap voor stap, here we go. We beginnen met het moodboard. Als je elke week iets doet, ben je in week 30 helemaal klaar. Of nou ja, afhankelijk van de levertijd van je spullen dan.

Pssst… wist je dat je baby de eerste weken helemaal geen kamer nodig heeft?

Tja, sorry. Beetje jammer als jij net stond te dansen bij de cursus babykamer inrichten. Dat mag natuurlijk nog steeds.

Maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb als jouw baby de eerste weken vooral op jou slaapt. Of tussen jou en je partner in. Of in de co-sleeper naast jullie bed.

Co-sleeper? Ja, dat is mijn favoriete baby-aankoop aller tijden. Je schuift ‘m zo tegen jullie grote bed aan. Baby in de buurt, maar toch een veilig eigen plekje. Think about it. Het is het geld waard.

nieuwsbrief 40 weken tips die je niet wil missen
instagram
facebook
zwangerskalender
over poppy to pumpkin