week 13 zwanger

13 weken zwanger

gewicht – 23 gram
lengte – 7,4 cm
je baby is zo groot als een kiwi

13 weken zwanger – je baby

Bounce, bounce… Ja, die mini zit daar heerlijk. Het vruchtwater is lekker warm en werkt als een soort springkussen. Alsof je non-stop in een warm bad ronddobbert dus, lekker voor je baby.

Af en toe neemt ‘ie een slok vruchtwater. Zo oefent je baby met drinken én plassen. No worries: je vruchtwater ververst, dus afvalstoffen worden afgevoerd.

13 weken zwanger – over jou

Je baarmoeder is nu vanaf de buitenkant te voelen. Zo checkt je verloskundige of de groei overeenkomt met je zwangerschapsduur.

Nog geen buik te zien?

Of nog geen gram aangekomen? Dat zegt gelukkig niets over de grootte van je baby. Iedereen is anders.

Ook als je veel moet overgeven kan dat een reden zijn dat jouw gewicht gelijk is of zelfs afneemt. Bespreek dit wel met je verloskundige.

En of je nou moet eten voor twee?

Dat lees je in het artikel alles over zwanger & voeding. 1800 woorden, maar daarna weet je precies wat je lijf nodig heeft om je baby te bouwen.

Want to know – pregnancy glow

Wat zie je er stralend uit! Door je hormoon oestrogeen valt je haar minder uit. Hallo volle bos.

Je huid maakt extra talg aan. Fijn voor een droge huid, die is nu wat soepeler. Het kan ook zijn dat je juist extra pukkels krijgt. Gezond eten kan helpen. Maar niet altijd helaas. Zwanger zijn is vaak ook een les in loslaten en accepteren.

To do in week 13

Je baas vertellen dat je zwanger bent

Officieel hoeft dit pas 3 weken voor je met verlof wil. Maar je snapt: das niet best voor je werkrelatie. Het heeft ook voordelen als je baas het weet. Hij of zij moet rekening houden met jouw zwangerschap.

Pssst… dit is alweer de laatste week van je eerste trimester

Was je erg moe en misselijk? De kans is groot dat dat de komende weken afneemt. Veel vrouwen vinden het tweede trimester het makkelijkst. Niet meer zo lamlendig en je buik is nog hanteerbaar. Dus let’s go!

  • Zwanger en misselijk? Je bent niet alleen. Ongeveer 60-80% van de vrouwen heeft last van misselijkheid tijdens de zwangerschap....

  • Alles over gezonde voeding tijdens je zwangerschap – met handige checklist voor alle essentiële voedingsstoffen Gefeliciteerd! Je bent zwanger en wil goed voor jouw lichaam zorgen. Je hoort weleens: ‘Nu......

  • Toen ik moeder werd, wilde ik goed voorbereid zijn. Braaf verzamelde ik alles van de baby uitzet checklist. Of eigenlijk van 5 verschillende lijsten, want iedere lijst was net weer......

nieuwsbrief 40 weken tips die je niet wil missen
instagram
facebook
zwangerskalender
over poppy to pumpkin