week 11 zwanger

11 weken zwanger

gewicht – 7 gram
lengte – 4,1 cm
je baby is zo groot als een limoen

11 weken zwanger – je baby

Grow baby. Die mini verdubbelt bijna in gewicht en groeit een centimeter. Of je baby een jongen of meisje is staat al vast sinds de bevruchting. Maar vanaf nu zie je pas echt verschil: de geslachtsorganen, eierstokken of zaadballetjes worden zichtbaar.

11 weken zwanger – over jou

Ai, die hormonen. De één heeft een prachtige pregnancy glow. De ander heeft juist heel veel pukkels. In welke categorie je ook valt: detox je huidverzorging.

Want wat je op je huid smeert, wordt namelijk ook opgenomen. Liever crèmes zonder rommel dus. Hier lees je welke stoffen je beter kunt vermijden.

Want to know – waarom bevallen steeds lastiger wordt

Van vacuümpomp tot spoedkeizersnede… In steeds meer bevallingsverhalen zit een vorm van medisch ingrijpen. Hoe komt dat? We zijn toch gemaakt om te baren?

Een antwoord is dat we steeds minder bewegen. Je zit eindeloos op een stoel en als je sport is het maximaal een uur. Dat verandert je lijf en maakt het geboortekanaal kleiner en strakker. Niet handig, als daar straks een baby van een paar kilo doorheen moet

Maar je kunt hier wat aan doen. We delen 3 makkelijke oefeningen om je lijf voor te bereiden op een natuurlijke bevalling. I like to move it, move it!

To do in week 11

Move it

Het staat hierboven al: ga niet stilzitten als je zwanger bent. Ok, bungeejumpen of parachutespringen sla je beter even over. Deed je al aan sport? Keep going zolang je kunt. Is er een grote kans op vallen of blessures? Kies dan liever voor een andere sport.

Niet zo’n sporty spice? I feel you. En zwanger had ik er al helemaal geen zin in. Maar je voelt je achteraf een stuk lekkerder. Plus: het helpt je tijdens de bevalling en bij je herstel. Dus: ga wandelen, fietsen, zwemmen… Of kies voor zwangerschapsyoga of Mom in Balance.

Pssst… slaat jouw hoofd ook zo op hol?

Niet iedereen vindt zwanger zijn relaxed. Het is ook best spannend. Je lijf verandert, je moet keuzes maken over dingen waar je nog nooit over na hebt gedacht. Misschien maak je je zorgen. Bijvoorbeeld of je huis te klein is straks. Of hoe je bevalling gaat verlopen.

Good to know: een baby heeft bijna niets nodig

Eten en liefde, that’s all. Oh en af en toe een schone luier. Zul je zien: maak je die perfecte babykamer, slaapt ‘ie de eerste weken alleen maar in jouw armen. Dus adem in, adem uit. Wij nemen je de komende weken bij de hand. En ook een app als Headspace helpt je ontspannen.

Maar je bent niet d

nieuwsbrief 40 weken tips die je niet wil missen
instagram
facebook
zwangerskalender
over poppy to pumpkin