Weleda – huidverzorging met planten uit eigen tuin

weleda huidverzorging met planten uit eigen tuin

Weleda – huidverzorging met planten uit eigen tuin

Weleda ken je vast wel. Wist je dat het al bijna 100 jaar bestaat?

Het is in 1921 opgericht door twee artsen in Zwitserland met als doel balans tussen mens en natuur. Daarom zijn planten de belangrijkste ingrediënten: 17 hoofdplanten vormen de basis. Dit zijn planten zoals amandel, citrus, lavendel en rozemarijn.

weleda huidverzorging met planten uit eigen tuinWeleda heeft zelfs eigen tuinen

Medicinale plantentuinen om precies te zijn, samen 55 hectaren groot. Hier telen ze biodynamische planten voor de productie van geneesmiddelen en verzorgingsproducten. In de grootste tuin, in het Duitse Schwäbisch Gmünd groeien wel 260 verschillende planten. Wow.

Welke producten maken ze?

Echt ongelofelijk veel. Alle reiniging en verzorging die je nodig hebt tijdens je zwangerschap, kraamtijd en daarna, voor jou en je baby. Zelfs bortsvoedingsthee en producten als babytandpasta. En de bekende calendula crème voor als je mini begint met vallen en opstaan.

Wij zijn fan van de crèmes, die zijn zo rijk en voedend. Van Skin Food liggen wel zeven tubes in huis. Wist je dat ook verschillende schoonheidssalons het merk gebruiken?

Welke ingrediënten gebruikt Weleda?

Alle producten zijn 100% natuurlijk waarvan sommige biologisch. Je kan hier alle Weleda-ingrediënten vinden met uitleg. Ook handig om te raadplegen voor ingrediënten van andere merken.

Facts over Weleda

  • Prijzen: Borstvoedingsthee kost €5, babycrème €8 en zwangerschapsolie €16
  • Is het merk duurzaam? Alle producten zijn 100% natuurlijk waarvan sommige biologisch en worden in eerlijke werkomstandigheden gemaakt.
  • Verkooppunten: hier vind je de Weleda verkooppunten bij jouw in de buurt.

 

Foto credits:
FOTO 1. borstvoedingsthee WELEDA bamboe kommetjes ENGEL. achtergrondkleur FAIRF
FOTO 2. zwangerschapsolie WELEDA houten hart GRIMM’S hydrofiel DISANA VIA MON DUURZAME KINDERWINKEL bamboe bord ZUPERZOZIAL achtergrondkleur FAIRF
Moeder van een jongen en mede-oprichter van duurzaam modemerk studio JUX. Het is mijn missie om mensen te inspireren tot betere keuzes. Die mooi, lekker, leuk én duurzaam zijn. Mijn tip? Koop tweedehands kwaliteitsproducten. Van een auto, tot je interieur tot kleding voor het hele gezin. Zo kocht ik onlangs een mooie Burberry regenjas, een aankoop voor het leven. Ik woon nu in New York, mijn favorieten hier zijn Everlane, L-train vintage en Front General Store. Verder staan studio JUX, The Body Shop, Kings of Indigo, Naïf en Matt & Nat op mijn favorietenlijst.