Vintage roze meisjeskamer

vintage roze meisjeskamer niet tuttig

Vintage roze meisjeskamer

Een roze meisjeskamer, maar niet tuttig. Dat kan dus best. Combineer een roze tint met okergeel en veel natuurlijke accessoires. En tadaaaa: een fijn, warm kamertje voor een heel lief meisje. Welkom Lorijn!

vintage roze meisjeskamer niet tuttigvintage roze meisjeskamer niet tuttigvintage roze meisjeskamer niet tuttigvintage roze meisjeskamer niet tuttigvintage roze meisjeskamer niet tuttigvintage roze meisjeskamer niet tuttigvintage roze meisjeskamer niet tuttigvintage roze meisjeskamer niet tuttigFacts over deze vintage roze meisjeskamer

  • Dit is de kamer van: Lorijn, geboren op 30 juni 2018
  • Locatie: in een rijtjeshuis in Utrecht
  • Grootte: zo’n 5 m²
  • Thema: lief roze met okergeel en houten details
  • Duurzame merken in deze kamer: Studio Ditte, Mommy Paint, Bednest, Sew Heart Felt, Hulaaloop, Baby Verhip, Sprinklr, Evy+Anne, Cre8, Humm, Ukkepuk en 4Naturalkids
  • Geïnvesteerd in: veel heeft mama Iris gerecycled of zelf gemaakt. Het duurste was de stof van de gordijnen.

Over deze vintage roze meisjeskamer

Een meisjeskamer, maar wel subtiel, dat wilde mama Iris graag voor haar dochter. Roze is een warme kleur en kun je ook prima gebruiken zonder er een Barbiepaleis van te maken.

De kamer van Lorijn is een licht en knus plekje geworden, met rustige kleuren, natuurlijke materialen en een warme sfeer. Roze, maar niet tuttig. Perfect voor een newborn.

Niet alles nieuw

De leukste babykamers vind je niet kant en klaar in een showroom. Nee, die sprokkel en verzamel je zelf bij elkaar. Veel items had Iris al in huis. De commode van IKEA bijvoorbeeld, het wandrek, de houten kist en de prent aan de muur. En de rotan stoel komt van Marktplaats.

Kijk maar eens rond in je eigen huis. Misschien kan die stoel uit de woonkamer wel een nieuw leven krijgen in een andere ruimte?

En wist je trouwens dat je sommige dingen ook kunt huren?

De babykleding in de kamer van Lorijn is geleend van Hulaaloop. Superhandig, want als je mini een groeispurt heeft, ruil je alles zo weer om voor een grotere maat.

DIY – doe het lekker zelf

Iris is erg handig, ze is coupeuse van beroep. Tijdens haar verlof heeft ze de gordijnen genaaid. De okergele gordijnen zijn een echte eyecatcher en geven veel warmte plus sfeer.

De IKEA commode heeft nieuwe knoppen gekregen, dit zijn duurzame wandhaken van het merk Ukkepuk. Slim: nieuwe knoppen of een laag verf en je commode ziet er ineens heel anders uit. Beter voor het milieu, leuk om te doen en het scheelt geld.

Over verf gesproken

De kamer van Lorijn is niet heel groot: 5m2. Toch durfde Iris te kiezen voor een roze muur – de kleur Varken van Mommy Paint – en het knopenbehang van Studio Ditte.

Duurzame kinderkamer stylist Annemarie zegt hierover: ‘Mijn tip voor kleine kamers: ben niet bang om met kleur en behang te werken. Vaak blijven muren wit, omdat mensen willen dat de kamer optisch groter lijkt. Maar juist door het behang en de roze kleur wordt het een hele intieme en fijne kamer. Daarna heeft de kamer niet meer veel nodig, de ruimte gaat leven. Een paar fijne accessoires en je bent klaar.’

Gebruik je wel verf die veilig is tijdens je zwangerschap?

Accessoires maken de kamer persoonlijk

En ze zijn perfect om het kleurthema van je babykamer te versterken. De 4NaturalKids washand met roze oren bijvoorbeeld plus het roze pakje van Baby Verhip. En ook de gele Weleda babyverzorging hoeft niet opgeborgen in de la.

Heb je trouwens dat kleed al gespot? Wat een leukerd hè. Het is van wol en handgemaakt door Sew Heart Felt, te koop bij webshop Kleine Vogelaar. Meh!

Ook een plant in de babykamer is een goed idee. Dit exemplaar van Sprinklr versterkt de natuurlijke sfeer én het is goed voor de luchtkwaliteit.

Oh en dat fijne bedje

Dat staat in de kamer van de papa en mama van Lorijn. Het is een co-sleeper van Bednest, waarmee je baby veilig bij jou in de buurt kan slapen. De co-sleeper kun je kopen of huren.

Wat een grap toch, ben je maanden bezig om een perfecte babykamer te maken. Slaapt die mini het liefst bij jou.

Iets leuks gezien op de foto?

Hier komt het vandaan:

STYLING door Annemarie Federer van Duurzame Kinderkamer Stylist

FOTOGRAFIE door Marlies Huisman van Marlies Huisman