Trakteren: Hoera, een broertje!

trakteren hoera een broertje

Trakteren: Hoera, een broertje!

Als grote broer of zus vertel je je vrienden op de opvang, bij de gastouder of op school natuurlijk trots dat je een broertje hebt gekregen. Als ouder doe je dat het liefst op een originele manier, met iets anders dan beschuit met muisjes.

Wij maakten fruitpops met chocolade en lekkere toppings om te trakteren.

Zo maak je 8 fruitpops

­­­

Dit heb je nodig:

  • 3 biologische bananen
  • 8 houten ijslollystokjes – bijvoorbeeld van Dille & Kamille
  • 150 g extra pure biologische chocolade – bijvoorbeeld van Chocolate Makers, Chocolat Stella of Vivani, alledrie verkrijgbaar bij Ekoplaza. Albert Heijn heeft ook een lekkere extra pure biologische chocolade van het eigen merk.
  • toppings naar keuze: blauw-witte muisjes, nootjes, kokosrasp, quinoapops etc.
  • extra: snijplank, mes, bakpapier, pannetje, hittebestendige kom, glas of beker.

Zo maak je het:

  1. Begin met het snijden van de bananen. Snijd ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik, dan steek je ze gemakkelijk aan de stokjes.
  2. Steek voor elke fruitpop twee plakjes banaan aan een stokje. Dit gaat het handigst als je de plakjes op een glad oppervlak (bijvoorbeeld een snijplank) legt en dan het stokje erin steekt. Zo ‘breken’ de plakjes niet.
  3. Leg alle fruitpops op een met bakpapier bekleed bord of dienblad en zet voor minimaal 3 uur in de vriezer.
  4. Smelt voor je de fruitpops uit de vriezer haalt de chocolade au-bain-marie, in een kom boven een pannetje kokend water. Schenk de gesmolten chocolade in een glas of beker.
  5. Haal de fruitpops uit de vriezer en dip een fruitpop in de chocolade. Versier met de toppings terwijl je het stokje vasthoudt. Laat even uitharden en leg daarna op een met bakpapier bekleed oppervlak. Herhaal tot alle fruitpops klaar zijn.

Tip: Je kunt de fruitpops ook maken met ander (seizoens)fruit, denk aan kiwi of aardbeien.

In blauw-witte muisjes zit suiker en ze zijn niet bioloigsch te verkrijgen. Maar ze geven wel het gewenste hoera-een-baby-effect. Je kunt ze ook weglaten en kiezen voor andere toppings.

Neem je nootjes? Kijk dan naar de leeftijd van de kinderen én check even of er kinderen met een notenallergie bij zijn.

Knoop aan elke fruitpop nog een kaartje

Met een tekst en met de naam van de baby. Dat is vooral leuk voor de ouders, dan zijn zij ook op de hoogte van de geboorte.

En wees gerust: je kunt deze fruitpops van tevoren maken en in de diepvries bewaren. Handig, want zo’n kraamweek is al intensief genoeg.

Moeder van een dochter, Madée (2016). Ik werk als
lifestyle redacteur
en ik hou van mooi. Wie niet? Mooi en duurzaam gaan trouwens heel goed samen. Net als gezond en lekker. Kijk maar naar Zuperzozial, bamboe servies in de fijnste kleuren. Of O My Bag voor de mooiste leren tassen. En Gray Label voor de hipste kinderkleding. Mijn favoriete duurzame tip is: het begint écht bij jezelf. Hoe klein of lichtgroen ook.