Planten op de babykamer – van Sprinklr

Sprinklr planten op de babykamer

Planten op de babykamer – van Sprinklr

Planten ongezond in de babykamer? Dat is een fabel.

In de nacht gebruiken planten maar een héél klein beetje zuurstof. Jij verbruikt 4000 keer meer. En overdag maken de planten juist een heleboel zuurstof.

Sprinklr planten op de babykamerSprinklr planten op de babykamerOok niet onbelangrijk: planten zuiveren de lucht

Dat kan geen kwaad: in onze huizen zweven steeds meer schadelijke stoffen rond. Ook in de babykamer: dat nieuwe matras, de frisgeverfde muren of de plastic verpakking van de wegwerpluiers.

Ja, ook bij jou thuis

Volgens het RIVM bevat 90 procent van de huizen de lucht veel stikstofoxide. 60 procent heeft last van zwevend fijnstof. En in 50 procent van de huizen bevat de lucht ongezonde vluchtige organische verbindingen zoals benzeen en formaldehyde. Meh.

Die vieze lucht is verantwoordelijk voor 2 tot 9 procent van de totale ziektelast. Lekker luchten dus. Maar ook planten kunnen de lucht zuiveren. Dus, naast hartstikke on trend zijn die planten ook echt goed voor je.

Trouwens, die planten zorgen voor nog meer wonderen

We helpen je vast uit de droom: een baby is in de eerste maanden niet altijd een roze wolk. Huilbuien van je mini én van jou, oververmoeidheid, een baby die niet wil drinken… Planten lossen niet alles op, maar ze helpen wel tegen stress.

Dus hoera, ook fijn voor jou, die planten in de babykamer.

Maar goed, met je dikke buik naar het tuincentrum, daar heb je geen zin in

Snappen we. Dus bestel je planten lekker via Sprinklr. Hier bestel je online een pakket planten, die prachtig bij elkaar passen. En als je wil brengen ze meteen potten, potgrond en voeding mee.

De planten zijn zo duurzaam mogelijk gekweekt. En dat is nog niet zo makkelijk. Je zou het misschien niet denken, maar het kweken van kamerplanten kost heel veel energie. En om ze zonder schimmels en beestjes bij de consument te krijgen moet er heel wat aan bestrijding gedaan worden.

Sprinklr werkt alleen met kwekers die keurmerk MPS-A hebben. Dat betekent dat het kwekers zijn die voorop lopen op het gebied van biologische bestrijding en efficiënt energiegebruik. Fijn, want je haalt die planten juist in huis voor een gezonder klimaat en dan wil je geen gifbommetje. Toch?

Maareh…

Hoe hou je die planten in leven?

Nou daar heeft Sprinklr wat op bedacht: de Sprinklr coach-App. Hierin staan het groen in dat je hebt gekocht. En wat je moet doen om de planten in leven te houden. Je zou er groene vingers van krijgen.

Facts over Sprinklr

  • Wat? Een pakket kamerplanten bij je thuisbezorgd
  • Prijzen: Een pakket van 5 planten kost gemiddeld € 49,95, je kunt ook losse planten bestellen.
  • Is Sprinklr duurzaam? Jazeker, de kamerplanten hebben keurmerk MPS-A of hoger. De buitenplanten en bollen komen van biologische kwekers.
  • Verkooppunten: je kunt online planten kopen bij Sprinklr of offline via de winkels van Hutspot.

En tot slot nog wat gratis groene babykamertips van Sprinklr:

  • De nestvaren en graslelie zijn snelle groeiers en vieze-luchtjes-verwijderaars. Best handig hoor, bij een newborn 😉
  • De Aglaonema Maria is luchtzuiverend en kan tegen een stootje. Niet erg dus als je een week alleen maar aandacht voor je baby hebt.
  • Hangplanten voor de babykamer zien er leuk uit én meteen buiten bereik van grijpgrage handen. Zoals de Tolmiea en de Columnea Arguta. De Tolmiea heet trouwens ook wel Kindje op Schoot. Ha, das geen toeval.

Foto credits: planten SPRINKLR potten SPRINKLR achtergrondkleur MANDY VIA FAIRF

 
Auteur : Laura de Jong

Mama van James (2014) en Luc (2017). Voor James z'n geboorte koos ik al zoveel mogelijk voor duurzaam, nu vind ik dat nog belangrijker. En ik heb ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is. Leuker zelfs, smakelijker, mooier. Op poppy to PUMPKIN deel ik de mooiste merken en de tips die ik zelf niet had willen missen. Grow green baby!