Net zwanger? Waarom je buik insmeren nu al een goed idee is

net zwanger buik insmeren

Net zwanger? Waarom je buik insmeren nu al een goed idee is

Je zwangerschapstest is net opgedroogd of je vriendinnen roepen al: Vergeet je niet te smeren?

Seriously? Is m’m buik insmeren nu al nodig?

Je baby heeft pas het formaat van een aardbei. En het echte groeien van je buik moet nog beginnen. Dagelijks smeren voelt misschien wat overdreven, maar toch is het een goed idee.

Waarom? Nou:

4 redenen om je buik dagelijks in te smeren

  1. Om je huid een handje te helpen

Je ziet het misschien nog niet, maar oef, wat is je lijf hard aan ‘t werk. In je buik woont jouw baby, die in 9 maanden uitgroeit tot het formaat van een pompoen. Het kan zijn dat je daar zwangerschapsstriemen van krijgt, ofwel straie.

Straie zijn scheurtjes in je bindweefsel, de laag onder je oppervlaktehuid. Die laag is niet zo elastisch en kan scheuren als je buik snel groeit. Je kunt straie helaas niet helemaal voorkomen. De een krijgt ‘t, de ander niet. Maar je kunt je huid wel helpen.

Eet gezond, drink veel water en hou je huid soepel. Door op tijd te beginnen met smeren dus, met een goede natuurlijke buikolie.

  1. Tegen jeuk aan je buik

Kriebels. Dat kun je dus krijgen als je buik snel groeit. Er komt veel spanning op je huid te staan, dat kan naast straie ook jeuk aan je buik geven.

Maar er zijn meer redenen voor die kriebels. Zo is je lijf beter doorbloed wanneer je zwanger bent. Daardoor heb je het sneller warm én dat kan jeuk veroorzaken.

En je huid heeft door het oprekken meer behoefte aan vocht. Als je huid uitdroogt geeft dat ook jeuk. Smeren, smeren, smeren dus.

net zwanger buik insmeren

  1. Een moment voor jezelf

Misschien werk je hard, heb je een pittige zwangerschap of heb je al een kind rondrennen. Voor iedere zwangere vrouw is het goed om dagelijks even te checken hoe het met jezelf gaat.

Dat klinkt misschien wat zweverig. Maar als je mini er straks is, zul je merken dat je jezelf regelmatig vergeet. Niet handig, want een moeder die zichzelf verwaarloost, kan ook niet goed voor haar baby zorgen.

Maak er een routine van. Iedere ochtend na het douchen of ‘s avonds voor het slapen gaan. Neem de tijd, smeer je buik in én check even hoe je je voelt. Een mooie gewoonte, ook als je baby straks geboren is.

  1. Contact maken met je baby

Er beweegt een mini in je buik. Wow. Nee, je kunt ‘m nu nog niet voelen spartelen. Bij een eerste zwangerschap voel je dat vaak vanaf een week of 20.

Maar je baby zit daar wel. En luistert naar jouw hart én de liedjes die je meezingt op de radio. Zwemt rond en oefent heel hard. Door je buik aan te raken, voelt je baby zich welkom. De hechting begint al voor de geboorte.

Wrijf wat olie warm in je handen en leg ze op je buik. Hallo baby, wat fijn dat je er bent!

Nog een laatste tip

Kies een goed product zonder rommel. Dus zonder parabenen, paraffine, siliconen of synthetische geur- en kleurstoffen. Dat is belangrijk, want je huid neemt huidverzorging op en schadelijke stoffen komen dus ook bij je baby terecht.

net zwanger buik insmerenKies voor natuurlijke producten

De Anti Straie Oil van Petit&Jolie bijvoorbeeld als je je buik wil insmeren. Die is op basis van zonnebloem- en amandelolie. In de olie zit ook extra vitamine E, dat verzorgt je huid. Alle ingrediënten die Petit&Jolie gebruikt zijn van 100% natuurlijke oorsprong.

Wist je dat je gratis samples kunt bestellen om dit merk eens te proberen?
Bestel hier testers van Petit&Jolie.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Petit&Jolie

Foto credits:
Foto 1: anti straie oil PETIT&JOLIE houten hartjes GRIMM’S hydrofiel TRIXIE blauwe achtergrond MOMMY PAINT
Foto 2: anti straie oil PETIT&JOLIE flamingo ROOMMATE VIA GRASONDERJEVOETEN.NL roze hydrofiel CAMCAM COPENHAGEN roze achtergrond MOMMY PAINT
Foto 3: anti straie oil PETIT&JOLIE maan ROOMMATE VIA GRASONDERJEVOETEN.NL houten hartjes GRIMM’S blauwe achtergrond MOMMY PAINTAuteur : Laura de Jong

Mama van James (2014) en Luc (2017). Voor James z'n geboorte koos ik al zoveel mogelijk voor duurzaam, nu vind ik dat nog belangrijker. En ik heb ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is. Leuker zelfs, smakelijker, mooier. Op poppy to PUMPKIN deel ik de mooiste merken en de tips die ik zelf niet had willen missen. Grow green baby!