Mijn ervaring met Bambo Nature luiers – review

Mijn ervaring met Bambo Nature luiers review

Mijn ervaring met Bambo Nature luiers – review

Op zoek naar een fijne eco luier die net zo goed werkt als ‘n gewone wegwerpluier? Ik ook! Daarom heeft mijn 2-jarige de vernieuwde Bambo Nature luier getest.

Mijn zoektocht naar een fijne eco luier

In het dagelijks leven gebruik ik wasbare luiers voor mijn jongens. Maar soms is wegwerp net even wat praktischer. Als we ergens op vakantie gaan zonder wasmachine bijvoorbeeld.

Mijn ervaring met Bambo Nature luiers review

Mijn ervaring met Bambo Nature luiers review

Mijn eerste ervaring met wegwerpluiers was zes jaar geleden

Voor het eerst een weekend weg met onze oudste, toen nog newborn. Voor het gemak kocht ik gewoon een pak Pampers in de supermarkt. Iedereen gebruikt die dingen, dus het zal wel goed zijn. Toch?

Helaas. Binnen 24 uur lagen de babybillen open van de luieruitslag. Ik had niet eens billencrème bij me, want die had ik nooit nodig met wasbare luiers.

Ook mijn baby liet z’n ongenoegen blijken: hij produceerde een enorme spuitluier. Die bleven bij de wasbare luiers altijd binnenboord, maar nu had ik ineens ook een baby met zo’n gele poepstreep op z’n rug. Yikes.

Thuis dook ik in de wereld van de wegwerpluiers

Ik ontdekte waarom ik gewone wegwerpluiers niet fijn vind. Veel merken bevatten schadelijke stoffen. Ze zijn broeierig, door het plastic, waardoor de huid niet kan ademen. Resultaat: geïrriteerde rode babybillen.

Hmm. Dat moet anders kunnen toch? Ik ging op zoek, testte verschillende eco luiers en kwam uiteindelijk uit bij Bambo Nature: 0% parfum, 0% parabenen, 0% lotion en 0% conserveringsmiddelen. Yes, dat was wat ik zocht.

Dit was de eerste wegwerpluier waar mijn oudste geen rode billen van kreeg. Vanaf toen sloeg ik voor iedere vakantie een pak Bambo Nature in.

Mijn ervaring met Bambo Nature luiers – review

Recent zijn de Bambo Nature luiers vernieuwd en wij mochten ze proberen. De oudste heeft geen luiers meer nodig, maar nummer 2 bood zich aan als proefkonijn.

De nieuwe luiers zien er Scandinavian clean uit. Fris wit met een illustratie in donkergroen erop. Die mooie minimalistische print heeft trouwens ook een praktische reden. Op jaarbasis gebruik je zo 2.000 wegwerpluiers, dan scheelt dat toch een boel inkt.

De pasvorm is fijn en ze blijven goed zitten met de plakstrip. Ze hebben een plasindicator, dat is vooral de eerste maanden fijn. De fabriek draait op 100% windenergie en de verpakking is op basis van suikerriet.

De luiers voelen zacht en licht, maar doen hun werk. Zelfs een flinke poepluier is geen probleem. Mijn jongste lurkt ‘s nachts graag aan een fles water in bed, maar ook de grote plas die hierop volgt blijft netjes binnenboord.

Wat deze duurzame wegwerpluier echt anders maakt dan andere wegwerpluiers:

 • ze zijn niet broeierig
 • mijn kinderen krijgen van Bambo Nature luiers geen uitslag
 • de luiers zijn dun, maar absorberen wel goed
 • ze bevatten geen schadelijke stoffen, zoals pvc, lotions en witmakers
 • als eerste producent ter wereld ontving Abena jaren geleden al het Nordic Swan Ecolabel voor haar babyluiers, een van de strengste internationale milieucertificeringen. Abena is de Deense fabrikant van Bambo Nature en zij maken babyluiers en andere producten voor de zorg.

Wat mij betreft een echte aanrader, ik sla voor iedere vakantie een pak in. Ook erg geschikt als je wasbare luiers een brug te ver vindt, maar wel een goede duurzame luier wil gebruiken.

Facts over Bambo Nature luiers

 • Prijzen: Een pak in maat 2 (3-6 kilo) kost €8,99 voor 30 stuks. En een pak maat 5 (12-18 kilo) voor kost €8,99 voor 22 stuks.
 • Is het merk duurzaam? Ja! Daarvoor beantwoorden we de volgende vragen:
 • Waar is het gemaakt? De luiers van Bambo Nature worden in Denemarken gemaakt, een land waar duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.
 • Krijgen de mensen een leefbaar loon? Ja, Denemarken heeft de hoogste uurlonen van Europa. Ook alle leveranciers van de grondstoffen van de luiers hebben het United Nations Global Compact  ondertekend. Dit is een wereldwijde overeenkomst over normen onder andere op het gebied van mensenrechten, kinderarbeid, arbeidsrechten, milieu en anticorruptie. Hoe dat eruitziet op de werkvloer? Een fijne plek waar de ontwikkeling, veiligheid en vitaliteit van de medewerkers centraal staat.
 • Hoe komt het product van de fabriek naar het verkooppunt? Het transport is zo duurzaam mogelijk, onder andere door een slimme bundeling van orders.
 • Waar is het van gemaakt? In luiers zit fluff en SAP. De fluff is zacht en absorberend en wordt gemaakt van FSC gecertificeerd hout. Dat betekent dat deze bossen duurzaam worden beheerd en er bijvoorbeeld meer bomen teruggeplant worden dan er worden gebruikt voor productie. SAP betekent super absorberend polymeer. Dit ingrediënt houdt je baby droog en comfortabel. De SAP van Bambo Nature is goedgekeurd door het Nordic Swan Ecolabel en daarmee veilig voor de babyhuid. De luiers worden gemaakt met behulp van 100% groene energie en sinds 2009 is de CO2-uitstoot met 46,5% gedaald. In 2018 werd 86,4% van het productie-afval hergebruikt door recyclingbedrijven.
 • Zijn deze ingrediënten natuurlijk? De luiers bevatten 0% parfum, lotions, parabenen en conserveringsmiddelen.
 • Welke keurmerken draagt het product en wat betekenen die keurmerken? Bambo Nature luiers hebben het strenge Nordic Swan Ecolabel. Dit is een garantie dat een product in alle fasen van zijn levenscyclus voldoet aan de hoogste kwaliteits-, gezondheids- en milieueisen. Dat betekent dat het een duurzame keuze is binnen de categorie wegwerpluiers. De luiers hebben ook het Asthma Allergy Nordic keurmerk, omdat de producten zo min mogelijk risico geven op allergie, eczeem of huidirritatie.
 • Verkooppunten: Bambo Nature luiers kopen kan in de webshop van Bambo Nature zelf en via Green Jump.

Ook eens proberen?

Voor 1 euro bestel je een Bambo Nature probeerpakket met 3 luiers en een pakje met 10 billendoekjes. Jouw bijdrage gaat naar het Fonds Scharrelkids van het IVN, met als doel kinderen zoveel mogelijk te laten buiten spelen.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bambo Nature

 

 

 
Auteur : Laura de Jong

Mama van James (2014) en Luc (2017). Voor James z'n geboorte koos ik al zoveel mogelijk voor duurzaam, nu vind ik dat nog belangrijker. En ik heb ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is. Leuker zelfs, smakelijker, mooier. Op poppy to PUMPKIN deel ik de mooiste merken en de tips die ik zelf niet had willen missen. Grow green baby!