Melli Ecodesign – babykleding, ook voor prematuren

Melli Ecodesign babykleding prematuren

Melli Ecodesign – babykleding, ook voor prematuren

In 2010 werd Melli geboren. Een inimini die al in week 23 op de wereld kwam. Ze woog slechts 580 gram. Wat bleek? Er was helemaal geen kleine en fijne kleding voor haar maat.

En zo werd ook Melli Ecodesign geboren. Een Fins merk met kleurrijke prints voor de allerkleinsten. Maar echt zó veel kleur. De premature items zijn natuurlijk gemaakt van zacht biokatoen. En aangepast zodat ze ook praktisch zijn, bijvoorbeeld als je baby nog in de couveuse ligt.

Melli Ecodesign babykleding prematurenMelli Ecodesign babykleding prematurenMelli Ecodesign babykleding prematurenWelke producten maakt Melli?

Inmiddels maken ze volledige baby- en kindercollecties. Wikkelrompers, broeken, tops, jurken en accessoires. Bijzonder is de kleding voor premature baby’s vanaf maat 36, jeetje wat is dat klein. De kinderkledingmaat loopt tot 152. Ze maken ook basics voor vrouwen, allemaal geproduceerd in Finland.

En het materiaal is fantastisch

Al het katoen is biologisch en GOTS gecertificeerd. Daarnaast hebben ze fijne items van merino wol.

Deze wol is mulesing free. Google dat maar niet: Mulesing is het wegsnijden van huid rond het achterwerk van een schaap. Dit doen ze om een dodelijke infectie te voorkomen, maar het is een pijnlijke behandeling die onverdoofd wordt uitgevoerd. Er zijn ook andere methodes die diervriendelijk zijn, mulesing free dus.

 

Facts over Melli

  • Maten: kledingmaat 36 (!) tot 152, dameskleding van XS – XL
  • Prijzen: Wanten zijn €8, een wikkelromper €29 en een onesie €55
    D
    e dameskleding van €45 voor een trui tot €100 voor een jurk
  • Is Melli duurzaam? Alle producten zijn gemaakt in Finland van GOTS katoen of mulesing free merino wol
  • Verkooppunten: je kunt de producten kopen in de Melli Ecodesign webshop.

 

Foto credits:
Foto 1: boxpak en dekentje met print MELLI giraf ROOMMATE VIA GRAS ONDER JE VOETEN gele hydrofiel FABELAB
Foto 2: romper en broekje MELLI zeeppaardje en bootjes bijtspeelgoed OLI & CAROL VIA GRAS ONDER JE VOETEN blauwe hydrofiel BORO*MINI blauwe achtergrond MOMMY PAINT
Foto 3: jurkje, deken en boxpak MELLI aap en flamingo ROOMMATE VIA GRAS ONDER JE VOETEN roze hydrofiel DISANA
Foto 4: jurkje en deken MELLI olifant ROOMMATE VIA GRAS ONDER JE VOETEN roze hydrofiel DISANA houten blokken en hartjes GRIMM’S roze achtergrond MOMMY PAINT
Moeder van een jongen en mede-oprichter van duurzaam modemerk studio JUX. Het is mijn missie om mensen te inspireren tot betere keuzes. Die mooi, lekker, leuk én duurzaam zijn. Mijn tip? Koop tweedehands kwaliteitsproducten. Van een auto, tot je interieur tot kleding voor het hele gezin. Zo kocht ik onlangs een mooie Burberry regenjas, een aankoop voor het leven. Ik woon nu in New York, mijn favorieten hier zijn Everlane, L-train vintage en Front General Store. Verder staan studio JUX, The Body Shop, Kings of Indigo, Naïf en Matt & Nat op mijn favorietenlijst.