Mama voor altijd – invulboek voor moeders die hun kind verliezen

Mama voor altijd - invulboek voor moeders die hun kind verliezen

Mama voor altijd – invulboek voor moeders die hun kind verliezen

In 2016 was Sophie zwanger van haar tweede kindje. Maar vanwege een ernstige hersenaandoening werd Job al na 23 weken geboren. Een heftige periode volgde, waarbij ze worstelde met vragen als:’Wat is normaal’ en ‘Kan iemand me vertellen wat kan en mag?’.

Haar kindje vasthouden, dat wilde ze het allerliefst

Maar ze stond met lege handen.  Dus ging Sophie op zoek naar houvast: ‘Hoe zorg ik ervoor dat Job nooit vergeten wordt?’ Door deze intens verdrietige tijd vast te leggen, hoopt ze er wat grip op te krijgen. Ze legt haar herinneringen vast in haar gewone zwangerschapsdagboek. Een gek contrast: tussen de vrolijke plaatjes van baby’s schrijft ze haar verdriet op papier.

Toen ontstond het idee voor een nieuw invulboek

Maar dan speciaal voor moeders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap of rond de geboorte: Mama voor altijd. Een boek om de liefde en herinneringen vast te houden. Voor altijd.

Mama voor altijd - invulboek voor moeders die hun kind verliezenInhoud invulboek Mama voor altijd

Stap voor stap neemt Sophie je mee door 12 thema’s. Van het begin van je zwangerschap: In verwachting. Hier deel je de dromen en wensen waar je zo naar uitkeek. Andere thema’s zijn Onze ontmoeting, over de bevalling en Samen en toch alleen, over de relatie met je partner. Het laatste thema is Noem mijn naam, over herdenken.

Moeders die hetzelfde meemaakten halen veel steun uit het boek

Zo schrijft Emma: ‘Veel tips waar je misschien niet aan denkt als je net te horen hebt gekregen dat je kindje het niet gaat redden.‘ En Rianne (mama van Stijn*): ‘Eindelijk een invulboek voor als je zwangerschap niet goed loopt. Het invullen zal zeker bijdragen aan een stukje verwerking.’

Ben je ook benieuwd naar het boek?

Je kunt Mama voor altijd bestellen via de website van Sophie. Je kunt het ook bestellen via de boekhandel en Bol.com.

En zoals Sophie zegt: Ik wens je alle sterkte. En onthoud, je bent mama voor altijd.