Koop deze babykleding niet, hoe schattig ook

koop deze babykleding niet

Koop deze babykleding niet, hoe schattig ook

Zeven jaar geleden werd mijn zoon geboren. We wisten niet wat ‘t zou worden, dus ik had genderneutrale outfits ingeslagen.

Toen het een hij bleek te zijn vroeg ik mijn kraamvisite om stoere jongenskleren te kopen, want die had ik nog niet. Eén van de eerste cadeaus die ik kreeg was een schattige spijkerbroek.

Een spijkerbroek dus…

En ik kon niet wachten tot hij die aan kon. Het stond ontzettend lief en stoer. Het probleem was alleen: hij kon er zijn benen niet in bewegen.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik die stoere spijkerbroek toch weleens bij hem aangetrokken heb, want zo schattig. Maar voor hem was het niet echt fijn.

Waarom zachte comfortabele kleding fijn is voor baby’s

Je baby slaapt heel veel in de eerste weken en maanden. Ze liggen op jou, in een wiegje of in de box. Voor je mini zijn zachte comfortabele kleren fijn, van bijvoorbeeld katoen of zachte wol.

Koop deze babykleding niet:

Heb je een meisje? Dan zijn die superschattige tutu’s onweerstaanbaar, maar ook die zitten bij een baby niet fijn.

En kleding met een capuchon is niet handig, zeker niet als slaapoutfit. Oh: en een tutu en capuchon kunnen overal tussen komen als je baby bewegelijk is. Dus niet heel veilig en praktisch.

Je ziet soms ook kleding met een harde rits of knopen op de rug

Think about it: je kleedt je baby aan terwijl hij op z’n rug ligt. Wel zo handig als de sluiting aan de voorkant of op de schouder zit. Ik hou het meest van simpele drukknopen. Die zijn makkelijk en lekker plat. Geen gefrut.

Nog een laatste don’t: schoenen

Schoenen voor je mini, wat zijn ze schattig. Maar KOOP.ZE.NIET. Het aandoen is een hel, ze blijven nooit zitten èn je baby heeft moeite met het optillen van z’n voeten.

Kortom

Skip die spijkerbroek, tutu, capuchon, harde ritsen en drukkers én die mini sneakers.

No worries, voor je ’t weet is je baby een peuter

En uit ervaring kan ik je vertellen dat je dan alsnog lekker los kunt. Ff geduld dus.

 

Foto credits: dat mooie vest met capuchon is van nOeser, vooral kopen zodra je baby kan zitten 😉 houten dieren OSTHEIMER & HOLZTIGER achtergrondkleur VIA FAIRF

 

 

Tags:
Ik heb drie kinderen: Jorim (2010), Lisa (2012) en Grace (2014). Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren met tips en weetjes over duurzame kleding. Gewoon omdat het fijn is voor jezelf én voor de wereld. Ik schrijf er ook over op
mijn blog All about fair fashion
. Combineer duurzame merken met tweedehands, dan blijft het betaalbaar. Voor mezelf hou ik van Kuyichi jeans en Veja sneakers. Voor mijn kinderen Wild, nOeser en Bergstein, van de laarsjes. Fun fact: In 2017 droeg ik een heel jaar lang dezelfde jurk.