Je buik insmeren – helpt dat nou?

je buik insmeren helpt dat nou

Je buik insmeren – helpt dat nou?

Die zwangerschapstest is nog maar net opgedroogd of vriendinnen roepen al: ‘Wel je buik insmeren hè?’

Maar helpt al dat smeren eigenlijk wel tegen striae? En wat zijn de beste opties als je een veilige crème zoekt voor je zwangere buik? Jonneke zoekt het voor je uit:

Een van de eerste cadeaus die ik kreeg was een tube buikcrème van een vriendin

‘Gelijk beginnen met smeren hoor’, vertelde ze, ‘zo blijft je huid lekker soepel en voorkom je striae.’

Het was een simpele tube van een drogist, maar er zaten een hoop ingewikkelde ingrediënten in. Zijn die wel zo goed voor mijn huid? En waarom zijn het er zoveel?

Ik verdiep me al een tijd in huidverzorging

En daar ging een wereld van informatie voor me open. Soms een beetje teveel, met ingewikkelde termen en tegenstrijdige argumenten. Het duizelde me soms. Het is handig om een checklist met ingrediënten van huidverzorging erbij te houden. Dan weet je waar je op kunt letten.

Ook over striae is van alles te lezen

Over één ding zijn de meeste sites het wel eens: je kunt smeren als een malle, maar straie is helaas niet te voorkomen.

Maar smeren is wel degelijk een must

Het is een fijn moment om stil te staan bij de groei van je buik en de baby. Iedere dag even bewust contact maken. Én: het helpt tegen jeuk die je hebt als je huid uitrekt en verzorgt je huid.

Onderzoeken en vergelijken

Al is striae niet te voorkomen, een fijne buikcrème stond toch op m’n wishlist. Met de checklist in mijn hand bekeek ik het aanbod van natuurlijke crèmes en oliën. Online én in de winkel. De webshop Big green smile heeft bijvoorbeeld een mooi aanbod van natuurlijke producten om je buik mee in te smeren.

Maar mijn zwangere neus is supergevoelig voor geur

Dus ben ik voor de zekerheid in de natuurwinkel gaan snuffelen. En eigenlijk vond ik geen van allen lekker ruiken. Meh.

Uiteindelijk koos ik een pure jojoba olie

Van het merk Tisserand. Met maar ėėn ingrediënt, dat ook nog eens natuurlijk is. Dat maakt deze olie geschikt voor meer dingen, ook voor de baby straks. Extra handig: je kunt hem eventueel mixen met een etherische olie die jij lekker vindt.

Oh en heel eerlijk:

Ik heb ook een andere, niet-duurzame olie gekocht. Die ik nu wél lekker vind ruiken. En die me een luxe gevoel geeft. Dat vind ik belangrijk nu ik vooral de nadelen van zwanger zijn ervaar. Want: waar blijft die pregnancy-glow?

Maar ik blijf snuffelen

En naar de ingrediënten kijken van duurzame initiatieven. En als ik straks niet meer misselijk ben, ga ik nog eens een geur-rondje maken!

Wat zijn de afwegingen die jij maakt bij het insmeren van je buik? Kijk je naar de ingrediënten of vind je geur belangrijker?

Ook interessant om te lezen: Jonneke heeft 3 natuurlijke verzorgingsproducten voor je buik getest. Hier lees je haar ervaring.

Foto credits: buikolie PETIT & JOLIE houten hartjes GRIMM’S bamboe bordjes ZUPERZOZIAL roze achtergrond MOMMY PAINT
Ik ben zwanger van mijn eerste. De afgelopen jaren maak ik steeds meer duurzame keuzes. Daar ben ik superenthousiast over. Zo ben ik vegan gaan eten. Dat is trouwens makkelijker dan je denkt. Gewoon beginnen en focussen op wat je allemaal wel kunt eten. Nu ik zwanger ben zijn er weer zoveel nieuwe keuzes te maken. Ik neem jullie graag mee in de dingen die ik tegenkom. Zo ontdek ik steeds nieuwe mooie merken. Zoals de truien van Alchemist, Sophie de Giraf, de buikwax van Oh-Lief en de groentetas van Proef.