Help, ik ben zwanger en ons huis is te klein

Help ik ben zwanger en ons huis is te klein

Help, ik ben zwanger en ons huis is te klein

Eigenlijk heb je een heel leuk en fijn huis. Maar nu je zwanger bent twijfel je of het wel groot genoeg is. Of je vond je huis al te klein en met een baby past het helemaal niet meer. Toch? Jonneke is zwanger en vertelt hoe zij dat oplost:

Ik woon in de leukste wijk van Amersfoort

Vijf jaar geleden ben ik hier samen met mijn man in een klein jaren ’30 huis getrokken. We wonen hier op 90 m2 en hebben de afgelopen jaren nooit ruimte gemist.

We hebben een grote woonkamer en twee slaapkamers. Maar geen zolder, missen bergruimte en hebben ook geen praktische gang waar een kinderwagen kan staan.

Ik ben namelijk zwanger van ons eerste kindje

Straks zijn we met zijn drieën.

Met de eerste zwangerschapskwalen, stak ook mijn Fundaverslaving weer de kop op

Ons huis staat in de de leukste wijk van Amersfoort. Het ligt op loopafstand van onze favoriete eethotspots. Oh, én vlakbij het bos.

En toch begon het toch te kriebelen…

Moeten we nu ik zwanger ben, niet eens naar dat grote huis met ruime indeling in Baarn gaan kijken? Is ineens ons huis te klein?

Maar dat voelt tegenstrijdig

De afgelopen jaren zijn we ons steeds meer gaan verdiepen in duurzaam leven. We hebben stukjes windmolen gekocht via Qurrent, zijn veganistisch gaan eten en kopen kleding zoveel mogelijk tweedehands.

Ook proberen we te minimaliseren qua spullen

Meer bezit maakt niet gelukkig. En we wonen heel fijn op 90m2. We vinden de Tiny House Movement erg interessant: dit zijn mensen die op maximaal 46m2 wonen. Dat willen we eigenlijk ook wel. Tenminste… Voordat ik zwanger was.

Want hoe combineer je zo’n klein huis met een baby?

Waar moeten we de wasbare luiers laten drogen? En waar laten we al die andere babyspullen?

Ik heb al wat praktische oplossingen gevonden

Bijvoorbeeld Bundles – een abonnement voor huishoudelijke apparatuur. Daar kan je een droger huren en betaal je per droogbeurt extra, zodat je hem zo min mogelijk gebruikt maar toch niet een eindeloze hoeveelheid wasbare luiers hoeft te kopen of te drogen hebt hangen.

We denken erover een fietslift met een droogrek op te hangen boven ons trapgat. En we zoeken een kinderwagen die gemakkelijk en klein inklapt.

Ook handig: kinderproducten die een dubbele functie hebben. Zoals een meegroeibed van Stokke, van wieg tot kinderbed. En een kinderstoel waarvan je wipstoel los kunt gebruiken.

Alles nieuw kopen is ook niet echt duurzaam

Dus zoeken wij naar dat meegroeibed en een kinderstoel op Marktplaats. Hebben de verkopers meteen ook weer wat meer ruimte in huis.

En we hebben ons voorgenomen om een minimalistische aanpak wat betreft speelgoed en kleding te gaan hanteren.

Zo kunnen we voorlopig toch in ons fijne huis blijven

En genieten van de buurt, stad en toch bos.

En we blijven dromen van een écht Tiny house. Die vind je trouwens op TinyFindy, een soort Funda vol tiny houses en bouwmogelijkheden.

Nu nog nuchter blijven vasthouden aan onze voornemens met al die hormonen…

Maak jij je zorgen over de ruimte in je huis met een baby op komst?

Foto credits: houten huis GRIMMS kleding GELEEND VIA HULALOOP witte jasje met blauwe cirkels BABY VERHIP
Ik ben zwanger van mijn eerste. De afgelopen jaren maak ik steeds meer duurzame keuzes. Daar ben ik superenthousiast over. Zo ben ik vegan gaan eten. Dat is trouwens makkelijker dan je denkt. Gewoon beginnen en focussen op wat je allemaal wel kunt eten. Nu ik zwanger ben zijn er weer zoveel nieuwe keuzes te maken. Ik neem jullie graag mee in de dingen die ik tegenkom. Zo ontdek ik steeds nieuwe mooie merken. Zoals de truien van Alchemist, Sophie de Giraf, de buikwax van Oh-Lief en de groentetas van Proef.