BORO*MINI – natuurlijk geverfd met planten

boro*mini natuurlijk geverfd

BORO*MINI – natuurlijk geverfd met planten

Een potje babyvoeding of jouw reep chocolade – op het etiket staat precies wat erin zit. Bij kleding gaat dat anders. Want ook al is die romper 100% van biologisch katoen, je weet niet waarmee ‘ie geverfd is.

Gek toch?

Zeker omdat textielverf vaak vol giftige stoffen zit. Dat vonden Lotje en Celia ook: ‘De textielindustrie is na de olie-industrie de meest vervuilende industrie ter wereld.  Het laatste wat je wil is je baby wikkelen in stof die toxisch en vervuilend geproduceerd wordt.’ En dus bedachten ze BORO*MINI.

boro*mini natuurlijk geverfdboro*mini natuurlijk geverfdboro*mini natuurlijk geverfdboro*mini natuurlijk geverfdMooie hydrofielen, natuurlijk geverfd

Met planten, wortels en andere natuurlijke verfstoffen. Zo komt dat blauw van de indigofera plant en het roze van meekrapwortels, een Oudhollandse kleurstof. Daar kun je prachtige kleuren mee maken, die ook nog eens veilig zijn.

En waarom de hydrofiel centraal staat?

Nou, dat lijkt me logisch. Voor je kinderen krijgt weet je niet wat het is. Maar als je moeder wordt moet dat ding ineens overal mee naar toe. Best fijn dus, als zo’n hydrofiel veilig én stylish verantwoord is.

Maar er zijn ook bandanas en slabbers

En een badcape, wiegdeken en lakentjes. Allemaal producten om je mini veilig te omhullen, op te sabbelen of onder te slapen. En alles is met de hand geverfd én bedrukt. BORO*MINI heeft een eigen atelier, waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. Ze krijgen daar een opleiding en worden begeleid naar betaald werk.

Facts over BORO*MINI

  • Prijzen: een XXL hydrofiel met print kost €34,95 en zonder €28,95, een slabber €22,95 en de badcape €49,95.
  • Is BORO*MINI duurzaam? Het merk gebruikt alleen plantaardige en natuurlijke materialen. Het katoen is GOTS of Oekotex gecertificeerd. En alles wordt met de hand gemaakt in het BORO*ATELIER.
  • Verkooppunten: je kunt de producten kopen in de BORO*MINI webshop.

 

Foto credits:
Foto 1: hydrofielen en wiegdeken BORO*MINI giraf ROOMMATE VIA GRAS ONDER JE VOETEN roze achtergrond MOMMY PAINT
Foto 2: hydrofielen, wiegdeken en slabber BORO*MINI houten aap KAJ BOJESEN blauwe achtergrond MOMMY PAINT
Foto 3: wiegdeken, laken en hydrofiel BORO*MINI aap ROOMMATE VIA GRAS ONDER JE VOETEN houten hartje GRIMM’S roze achtergrond MOMMY PAINT
Foto 4: hydrofiel BORO*MINI houten huisjes, bogen en blokken GRIMM’S blauwe achtergrond MOMMY PAINT
Foto 5: hydrofielen BORO*MINI beer SIGIKID VIA SPEELGOEDWINKEL DAANTJE blauwe achtergrond MOMMY PAINT