Help! Welke babyverzorgingsproducten zijn nou echt onmisbaar in m’n kraamtijd?

welke babyverzorgingsproducten onmisbaar

Help! Welke babyverzorgingsproducten zijn nou echt onmisbaar in m’n kraamtijd?

Ja, ik weet het. Volgens sommige checklisten moet je ‘t hele baby-schap van de drogist inslaan, nog voordat je baby geboren wordt.

Geen stress. Minder is meer als je baby nog klein en kwetsbaar is. En dat geldt zeker voor babyverzorgingsproducten.

welke babyverzorgingsproducten onmisbaarDeze babyverzorgingsproducten zijn wél handig om in huis te hebben

  1. Een natuurlijke badolie

Jouw baby maakt in je buik z’n eigen dagcrème: vernix caseosa. Dat is die witte laag die je vaak nog ziet wanneer je baby geboren wordt. In je buik beschermt het je baby tegen vruchtwater. Fijn, want hè, hoe zou jouw vel eruit zien na 9 maanden in bad dobberen?

Veel mama’s hebben de neiging die laag eraf te wassen. Stop, niet doen! Lekker laten intrekken, het verzorgt de huid van je mini. Wacht dus gerust een paar dagen of een week met het eerste bad.

Als je je baby voor het eerst in bad doet, gebruiik dan niet alleen water en al helemaal geen shampoo of douchegel. Dat droogt de huid uit, ja zelfs van water alleen. Gebruik liever een natuurlijke badolie. Dat verzorgt de babyhuid en ontvet niet.

De natuurlijke babybadolie van Petit&Jolie bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Fijn: het biologische rozemarijn-extract zorgt voor extra ontspanning. De meeste baby’s vinden het trouwens heerlijk in bad, het herinnert ze aan het ronddobberen in je buik.

  1. Een verzorgende billencrème

Babybillen moeten soms best wennen aan het leven buiten je buik. Poep, plas en de luiers kunnen irriteren. Een goede billencrème kalmeert de huid en helpt bij luieruitslag.

De billencrème van Petit&Jolie bevat zink. Dit koelt en kalmeert de huid. De bijenwas in de crème vormt een beschermlaag op de billen, zo worden ze minder snel weer vochtig.

Trouwens: zijn de billen van je mini erg gevoelig? Wasbare luiers kunnen helpen, ze zijn veel vriendelijker voor de huid.

Wist je dat er ook wasbare billendoekjes bestaan? Het zijn kleine doekjes van katoen of bamboe. Je maakt ze nat met wat water en echt waar, dat poetst een stuk makkelijker dan wegwerp. Gewoon een stapel washandjes werkt trouwens ook.

petit&jolie baby massage olie

  1. Baby massage-olie

Als huidverzorging is een olie fijner voor je mini dan een bodylotion. Een lotion is op basis van water, terwijl een olie is lekker vet. Dat zorgt voor een soepele, zachte huid. En tijdens het insmeren masseer je meteen de huid van je baby, dat ontspant.

Let op: Veel oliën zijn op basis van aardolie. Ja, ook die voor baby’s. Dat heeft verschillende nadelen: het sluit de huid af en blokkeert de vocht- en zuurstofcirculatie. Waarom ze dat dan toch gebruiken voor babyverzorgingsproducten? Nou, het is zo lekker goedkoop. Je herkent het aan de termen petrolatum, petroleum, parafinum (liquidum), vaseline of mineral oil op de verpakking.

Kies dus liever voor een natuurlijke olie, gemaakt uit planten, pitten of zaden. De natuurlijke baby massage-olie van Petit&Jolie is bijvoorbeeld gemaakt uit zonnebloem-, jojoba- en amandelolie.

  1. Een milde handzeep

Vergeet je jezelf niet? In het begin draait de wereld om je mini, maar jij kunt ook wel wat verzorging gebruiken. De eerste week na je bevalling was je wel honderd keer je handen. Het gevolg? Superdroge handen. Au.

Misschien pak jij meteen je handcrème uit je tas, maar wist je dat een andere handzeep de oplossing kan zijn? Veel handzeep is agressief en ontvet té goed. Kies een handzeep die net zo goed verzorgt als dat ‘ie schoonmaakt, zoals de milde handzeep van Petit&Jolie.

Heb je deze vier producten in huis? Jij bent er klaar voor! De rest van dat baby-schap komt wel als je mini groter is.

Wist je dat je gratis samples kunt bestellen om dit merk eens te proberen?
Bestel hier testers van Petit&Jolie.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Petit&Jolie

Foto credits:
Foto 1: baby verzorgingsproducten PETIT&JOLIE hydrofielen TRIXIE aap ROOMMATE VIA GRASONDERJEVOETEN.NL blauwe achtergrond MOMMY PAINT
Foto 2: baby verzorgingsproducten PETIT&JOLIE houten blokken GRIMM’S blauwe achtergrond MOMMY PAINT
Foto 3: baby massage olie PETIT&JOLIE houten paard SOUVENIR UIT ZWEDEN houten bomen GRIMM’S hydrofiel TRIXIE gele achtergrond MOMMY PAINT

 
Auteur : Laura de Jong

Mama van James (2014) en Luc (2017). Voor James z'n geboorte koos ik al zoveel mogelijk voor duurzaam, nu vind ik dat nog belangrijker. En ik heb ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is. Leuker zelfs, smakelijker, mooier. Op poppy to PUMPKIN deel ik de mooiste merken en de tips die ik zelf niet had willen missen. Grow green baby!