Over die baby uitzet: wat heb je nou echt nodig?

baby uitzet wat echt nodig

Over die baby uitzet: wat heb je nou echt nodig?

Toen ik moeder werd, wilde ik goed voorbereid zijn. Braaf verzamelde ik alles van de baby uitzet checklist. Of eigenlijk van 5 verschillende lijsten, want iedere lijst was net weer anders. Na een hoop geshop, gezoek en geregel was ik er klaar voor: alle lijsten afgevinkt. Check.

Mijn oudste werd geboren, 10 dagen overtijd en ruim 4 kilo

Die 6 rompers in maat 50? Nooit aangehad, want te klein. En 6 rompers in maat 56? Na één week ook te klein. Grr…. Maanden van militaire voorbereiding en na één week kwam ik al kleding tekort. Echt duurzaam is het ook niet, al die items die ik niet gebruikt heb. Om maar niet te spreken over wat al die kleine, ongedragen rompertjes hebben gekost…

En het werd nog erger…

Want op geen van mijn baby uitzet lijsten stond een co-sleeper. En die had ik dan net weer wél nodig. Ik beviel uiteindelijk met een spoedkeizersnede en kon mijn baby niet goed tillen de eerste weken. Best een flinke aanschaf, zeker zo onverwacht. En je raadt het al: na een paar maanden was mijn grote baby hier ook alweer uitgegroeid.

Niet moedeloos worden nu

Want het goede nieuws is, dat je dus best wat relaxter tegen die baby uitzet lijsten aan mag kijken. Wat heb je écht nodig hebt, weet je vaak pas als je baby er is. En hoe lang of hoe vaak je iets gebruikt verschilt ook per persoon. De één zweert bij een box, de ander gebruikt ‘m nooit. De één draagt haar mini elke dag in de draagzak, de ander kiest liever voor de kinderwagen. En dat is allemaal prima: jouw baby, jouw keuze.

Spullen van je baby uitzet lijst huren

Het fenomeen nesteldrang is mij niet vreemd en ik begrijp heel goed dat je ook qua spullen voorbereid wil zijn op de komst van je baby. Een hele fijne oplossing is het huren van spullen van je baby uitzet. Bijvoorbeeld via Tiny Library.

artipoppe-draagzak-hurenHoe dat werkt?

  • Je kiest de producten die je wil huren. Denk aan een co-sleeper, Tripp Trapp newborn, Artipoppe draagzak of Sleepyhead babynestje. (Juist ja, al die producten die je eigenlijk best wil hebben, maar die alles bij elkaar knetterduur zijn)
  • Je ontvangt de producten op het gewenste moment in huis
  • Als je ze niet meer gebruikt of je baby is eruit gegroeid, stuur je ze weer terug
  • Het product wordt gereinigd en gecheckt en gaat daarna door naar de volgende baby

Relaxed!

En je bespaart dus geld

Even een rekenvoorbeeld: een wieg van Petit Amélie die je ook als co-sleeper kunt gebruiken kost nieuw € 179. Een co-sleeper huren kan vanaf € 17,50 per maand. De meeste baby’s slapen zo’n 3 maanden in een co-sleeper: € 52,50. Zelfs als je voor 3 kinderen een co-sleeper zou huren, ben je dan nog voordeliger uit.

babynest-sleepyhead-huren

Maar wat als je de items tweedehands koopt?

Dat is ook zeker een duurzame en budgetvriendelijke optie. Het is alleen net wat meer werk. Wij kochten onze Tripp Trapp via Marktplaats, maar moesten hiervoor heel Den Haag door op de fiets, want geen auto. En eenmaal daar bleek ie ook minder mooi dan we hadden verwacht.

En als je net bevallen bent en tóch wat nodig hebt

Is gewoon online bestellen wel zo fijn. Je hebt wel wat anders aan je hoofd die eerste weken, toch?

Wil je ook items van je baby uitzet huren?

Op de website van Tiny Library zie je wat je allemaal kunt huren. Je kunt je gehuurde co-sleeper, babynest of Artipoppe draagzak in Amsterdam ophalen of thuis laten bezorgen tegen € 9,95 verzendkosten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tiny Library

Tags:
,



Auteur : Laura de Jong

Mama van James (2014) en Luc (2017). Voor James z'n geboorte koos ik al zoveel mogelijk voor duurzaam, nu vind ik dat nog belangrijker. En ik heb ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is. Leuker zelfs, smakelijker, mooier. Op poppy to PUMPKIN deel ik de mooiste merken en de tips die ik zelf niet had willen missen. Grow green baby!