6x kraamcadeaus waar je nog niet aan had gedacht

6 kraamcadeaus waar je nog niet aan hebt gedacht

6x kraamcadeaus waar je nog niet aan had gedacht

Je zult het zien. Je baby is pas net geboren en heeft al meer spullen dan ‘ie ooit tegelijk kan vasthouden.

Heb jij al genoeg van al die spullen in huis? Denk dan deze kraamcadeaus.

  1. Eten

Met stip op 1: een goede pan soep of een schotel die alleen nog even de oven in hoeft. Echt waar, in je kraamtijd zul je een goede maaltijd nog meer waarderen dan anders.

En omdat het veel vrouwen voor de bevalling een gek cadeau lijkt, zeg ik het nog een keer. Vraag vrienden en familie om eten voor je mee te nemen. Als je het serieus wil aanpakken kun je zelfs een schema maken via de website Meal Train.

Aarzel niet. Vooral als je het pittig hebt, je er alleen voor staat of gewoon – net als bijna iedere nieuwe moeder – niet eens aan een boterham smeren toekomt. Vraag.om.eten. Punt.

  1. Een bijdrage voor de kinderspaarrekening

De rekening openen moet je als ouders zelf doen als je mini geboren is. Maar je kunt wel het rekeningnummer doorgeven aan opa’s, oma’s en andere donateurs.

Tip: vraag om een persoonlijke boodschap in de omschrijving. Zo heeft mijn oudste een ASN Jeugdsparenrekening. En in zijn bankboekje staat:

6-4-2016 10 euro cadeau van omi voor je tweede verjaardag

Onbetaalbaar.

  1. Een oppastegoedbon

Deze wil je misschien niet van iedereen haha.

Maar echt waar, een fijne, betrouwbare oppas is goud waard. Dus als iemand alvast wat vrije avonden wil doneren, maak daar dan dankbaar gebruik van.

  1. Een bijdrage aan wasbare luiers

Dit klinkt misschien als een gek cadeau, maar hè: mensen geven elkaar ook luiertaarten?

Wasbaar luieren bespaart uiteindelijk een hoop geld. Maar je moet eerst investeren. Wees dus niet bang om een praktische bijdrage te vragen.

  1. Een donatie voor een goed doel

Bij mijn eerste dacht ik: Oh, leuk al die kraamcadeaus.

Bij mijn tweede dacht ik: Nee, niet nog meer knuffels, speelgoed en onhandige gympies. Doe alsjeblieft wat nuttigs met je geld.

Heb jij ook meer dan genoeg spullen? Dan kun je ook een gift voor een goed doel vragen. Komt er naast jouw baby nog iemand in een gespreid bedje terecht.

Een paar passende goede doelen zijn bijvoorbeeld:

  • SOS Kinderdorpen – deze organisatie wil voor ieder kind wereldwijd een familie
  • Stichting Baby Hope – zamelt kraammaterialen in voor hygiënische bevallingen in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa
  • Stichting Babyspullen – verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in en maakt starterspakketten voor Nederlandse aanstaande ouders
  • Stichting Earlybirds – biedt gratis fotoshoots aan prematuur geboren baby’s in het ziekenhuis
  1. Een persoonlijk naamcadeau

Zoals de naampuzzel van CRE8. De naam van je mini is met zoveel zorg en liefde uitgekozen. Daar kun je geen genoeg van krijgen.

De puzzels van CRE8 worden op bestelling gemaakt in een sociale werkplaats in Amsterdam. Je mag de kleuren zelf kiezen. Van elke puzzel is er dus maar één, net als van dat wonder van jou 😉

Wat kies jij?

Ik ben heel benieuwd welk kraamcadeau jou het meest is bijgebleven.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de ASN Bank.

Foto credits: naampuzzel CRE8 houten eekhoorn HOLZTIGER wasbare luiers VIA NAPPY’S.NL groene achtergrond KLEUR MANDY VIA FAIRFAuteur : Laura de Jong

Mama van James (2014) en Luc (2017). Voor James z'n geboorte koos ik al zoveel mogelijk voor duurzaam, nu vind ik dat nog belangrijker. En ik heb ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is. Leuker zelfs, smakelijker, mooier. Op poppy to PUMPKIN deel ik de mooiste merken en de tips die ik zelf niet had willen missen. Grow green baby!