5 x lief voor jezelf tijdens de zwangerschap

lief voor jezelf tijdens de zwangerschap

5 x lief voor jezelf tijdens de zwangerschap

Yes, je bent zwanger. Hoe cool dat er in jouw buik nieuw leven groeit? In deze bijzondere periode in je leven is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Zwangerschap vraagt om overgave en acceptatie. Accepteren dat je leven op dit moment aan jou vraagt een versnellinkje lager te gaan dan eerst. Neem op tijd rust en leer goed luisteren naar wat JIJ nodig hebt.

Lief zijn voor jezelf dus. Hierbij 5 tips om je op weg te helpen.

1. Blok iedere dag minimaal 30 minuten in je agenda voor jezelf

Doe in dit half uur iets wat jij leuk vindt, wat energie geeft. De bezigheid heeft als enige doel dat jij er blij van wordt.

2. Behandel je lichaam met respect

In je zwangerschap heb je niet voor niets bepaalde cravings. Probeer er naar te luisteren en geef er aan toe. Maar houd hierbij wel het respect-aspect in het oog: uiteindelijk wordt je lichaam én je baby  niet blij van bakken ijs of een zak snoep.

3. Zorg voor een goede nachtrust

Zwanger zijn en lekker slapen gaan niet altijd samen. Maak het jezelf daarom zo makkelijk mogelijk. Hoe? Nou zo:

  • Gebruik lekkere kussens in bed om je lijf en buik te ondersteunen
  • Luister naar een korte meditatie voor het slapengaan
  • Spuit wat etherische olie op je kussen en leg je handen bewust op je buik om even contact te maken met je baby
  • Voor een optimale nachtrust ga je het liefst ga je rond 22:00 uur naar bed, zorg je voor frisse lucht in de slaapkamer en minimaliseer je je NETFLIX tijd

4. Blijf in beweging

En dat hoeft niet per se in de hoogtste versnelling: Wandel of maak tijd vrij voor yoga. Beweging bevordert de doorbloeding en zorgt ervoor dat je minder lichamelijke klachten ervaart. Bovendien is in beweging blijven een perfecte remedie tegen stress en bezorgdheid.

5. Maak een hoekje voor jezelf in huis

Maak een altaar met daarbij spullen die voor jou belangrijk zijn. Zet hier een kaars en een rozenkwarts bij. Rozenkwarts heeft een kalmerende werking, lift de energie in de kamer op en herinnert je eraan om éxtra lief te zijn voor jezelf.

Rozenkwarts is ook een ideale steen om straks je newborn te laten wennen aan de overgang tussen de warme buik en de koude buitenwereld. Bovendien versterkt rozenkwarts de band tussen moeder en kind. Spuit wat BE LOVE SPRAY in het wiegje en leg de rozenkwarts in de kraamkamer.

Foto credit: bord ZUPERZOZIAL rock your self spray ROCK YOUR WORLD rozenkwarts ROCK YOUR WORLD roze achtergrond KLEUR RIEWERT VIA FAIRFAuteur : Laura de Jong

Mama van James (2014) en Luc (2017). Voor James z'n geboorte koos ik al zoveel mogelijk voor duurzaam, nu vind ik dat nog belangrijker. En ik heb ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is. Leuker zelfs, smakelijker, mooier. Op poppy to PUMPKIN deel ik de mooiste merken en de tips die ik zelf niet had willen missen. Grow green baby!