Mijn ervaring met Bambo Nature luiers – review

Mijn ervaring met Bambo Nature luiers - review

Mijn ervaring met Bambo Nature luiers – review

Op zoek naar een fijne eco luier die net zo goed werkt als ‘n gewone wegwerpluier? Ik ook! Daarom heb ik de Bambo Nature luier getest.

Mijn ervaring met Bambo Nature luiers - reviewMijn ervaring met Bambo Nature luiers - reviewMijn zoektocht naar een fijne eco luier

In het dagelijks leven gebruik ik wasbare luiers voor mijn jongens. Maar soms is wegwerp net even wat praktischer. Als we ergens op vakantie gaan zonder wasmachine bijvoorbeeld.

Mijn eerste ervaring met wegwerpluiers was vier jaar geleden

Voor het eerst een weekend weg met onze newborn. Voor het gemak kocht ik gewoon een pak Pampers in de supermarkt. Iedereen gebruikt die dingen, dus het zal wel goed zijn. Toch?

Helaas. Binnen 24 uur lagen de babybillen open van de luieruitslag. Ik had niet eens billencrème bij me, want die had ik nooit nodig met wasbare luiers.

Ook mijn baby liet z’n ongenoegen blijken: hij produceerde een enorme spuitluier. Die bleven bij de wasbare luiers altijd binnenboord, maar nu had ik ineens ook een baby met zo’n gele poepstreep op z’n rug. Yikes.

Thuis dook ik in de wereld van de wegwerpluiers

Ik ontdekte waarom ik gewone wegwerpluiers niet fijn vind. Veel merken bevatten schadelijke stoffen. Ze zijn broeierig, door het plastic, waardoor de huid niet kan ademen. Resultaat: geïrriteerde rode babybillen.

Hmm. Dat moet anders kunnen toch? Ik ging op zoek, testte verschillende eco luiers en kwam uiteindelijk uit bij Bambo Nature.

Mijn ervaring met Bambo Nature luiers - reviewMijn ervaring met Bambo Nature luiers - reviewMijn ervaring met Bambo Nature luiers – review

Online bestel ik een pak Bambo Nature luiers. Ze zien eruit als gewone wegwerpluiers, wit met een plaatje erop. De pasvorm is goed en ze blijven goed zitten met de plakstrip.

De luiers voelen zacht en licht, maar doen hun werk. Zelfs een flinke spuitluier of een lange nacht inclusief nachtvoedingen is geen probleem.

Wat deze eco luier echt anders maakt dan andere wegwerpluiers:

  • ze zijn niet broeierig
  • mijn kinderen krijgen van Bambo Nature luiers geen uitslag
  • de luiers zijn dun, maar absorberen wel goed
  • ze bevatten geen schadelijke stoffen, zoals pvc, lotions en witmakers

Wat mij betreft een echte aanrader, ik sla voor iedere vakantie een pak in. Ook erg geschikt als je wasbare luiers een brug te ver vindt, maar wel een goede eco luier wil gebruiken.

Facts over Bambo Nature luiers

  • Prijzen: Een pak Mini 2 voor 3-6 kilo kost €9,99 voor 30 stuks. En een pak Maxi 4 voor 7-18 kilo kost €19,99 voor 60 stuks.
  • Is het merk duurzaam? Bambo Nature luiers hebben het Nordic Ecolabel, ook wel Nordic Swan genoemd. Dat betekent dat het een goede duurzame keuze is. Hier kun je lezen waar luiers aan moeten voldoen om het Nordic Ecolabel te krijgen. De fluff in de luiers is gemaakt van FSC hout. Fluff is dat spul dat de plas absorbeert. En FSC betekent dat er goed voor de bossen en de natuur wordt gezorgd. Zo worden er meer bomen geplant dan er worden gekapt.
  • Verkooppunten: Bambo Nature luiers kopen kan in de webshop van producent Abena

Oja, ook goed om te weten

Bambo Nature luiers worden gemaakt door Abena. Dit Deense familiebedrijf maakt ook matrasbeschermers en kraamverband. Die zijn net als de luiers ademend. Dus niet zo broeierig als de standaard kraamverbanden uit je kraampakket.

Op hun website lees je meer over duurzame producten voor moeder en kind tijdens je kraamtijd.

Psst… Bestel de luiers met korting

Wil je de Bambo Nature luiers graag eens proberen? Dat kan dat nu met 20% korting met de kortingscode poppytopumpkin11. Hier shop je de Bambo Nature luiers. Deze code werkt tot en met 31 december en mag je zo vaak gebruiken als je wil.

Oh en bij ieder pak luiers krijg je nu ook een gratis pak billendoekjes. Inslaan dus!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bambo Nature

 

 

 
Auteur : Laura de Jong

Mama van James (2014) en Luc (2017). Voor James z'n geboorte koos ik al zoveel mogelijk voor duurzaam, nu vind ik dat nog belangrijker. En ik heb ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is. Leuker zelfs, smakelijker, mooier. Op poppy to PUMPKIN deel ik de mooiste merken en de tips die ik zelf niet had willen missen. Grow green baby!